Трик који многи нису знали
Саветује се да брашно увек чувате на тамном и сувом месту у херметички затвореној посуди. Ако га заштитите од светлости,ваздуха и влаге, може да остане свеже дуже време. Ако купујете већу количину брашна, вреди сипати мало у посебну посуду.
Поента је да често отварање погоршава његову издржљивост. Било би добро да имате једну посуду за складиштење више, а други за редовну употребу. Наравно, пре него што преспете брашно, уверите се да је посуда сува и чиста.
Постоји једна ствар коју треба да урадите да бисте се заштитили од мољаца. Одмах након куповине брашна, ставите га у замрзивач на два дана. Звучи чудно, али на овај начин ћемо убити сва јаја црва која су се можда нашла у њему. Нису сви свесни, али их често доносимо у производима из продавнице. Ниска температура ће их убити.
Неки људи препоручују чување брашна у замрзивачу или фрижидеру. Ово смањује ризик од појављивања црва у њему. Такође је добра идеја да брашно држите у вакуумском паковању. У њега можете ставити и ловоров лист. Неће променити укус или мирис, али ће уплашити штеточине.
Чување брашна у папирним или платненим кесама није добра идеја. Ризик од напада штеточина или брзог пропадања је већи. Ни папир ни тканина не штите од влаге, што може довести до грудања брашна. Вакуумска посуда или обична тегла са навојним затварачем је много бољи избор.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ