Ове намирнице некада стоје годинама на кухињским полицама и ормарићима, зато је корисно знати до када их је најбоље употребити
Многе домаћице не обраћају пажњу на рок употребе појединих намирница које често или свакодневно користе у исхрани. Некима је можда већ истекао рок, а да нису ни приметиле. Мада не могу да се покваре, након што истекне рок утиснут на амбалажи, неке од њих губе укус. Ево које су то намирнице:
Брашно: Рок трајања ове намирнице је чак две године ако га држите у посуди која не пропушта ваздух. У супротном, брашно је добро за употребу два до три месеца.
Зачини: Чини се да су зачини последња ствар на чији рок употребе домаћице обраћају пажњу. Ако приметите да више немају интензиван укус који су имали кад сте их купили, вероватно им је истекао рок трајања, а то је шест месеци од тренутка отварања.
Уље: Може се користити до годину дана, осим ако га не затворите добро. Да бисте били сигурни да ли је исправно за конзумирање, можете га помирисати пре употребе - јер ћете покварено уље препознати по лошем мирису.
Чај: Да ли се сећате када сте последњи пут погледали рок употребе назначен на кутији чаја? Једно паковање може дуго да траје, али чај губи арому три до четири месеца након отварања. Зато је потребно неколико пута годишње купити ново паковање чаја.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ