Низак ниво влажности у фрижидеру је од суштинског значаја за очување свежине намирница, а со је природни савезник у овом процесу
Со коју ставите у фрижидер брзо ће се згрудвати јер упија сувишну влагу из његове унутрашњости. Ово својство соли не само да помаже у регулисању влажности, већ игра кључну улогу у спречавању развоја буђи и других микроорганизама који воле влажне услове.
Низак ниво влажности у фрижидеру је од суштинског значаја за очување свежине намирница, а со је природни савезник у овом процесу. Поред тога, со је позната по томе што може неутралисати непријатне мирисе, што додатно доприноси одржавању хигијене и пријатног амбијента унутар фрижидера.
Колико соли треба ставити у фрижидер?
Да бисте постигли оптималне резултате, довољно је да у фрижидер ставите једну до две кашике соли. Со можете ставити у малу шољицу или на тањирић, и позиционирати је што ближе поврћу, јер је поврће често извор влаге. Ова количина соли ће ефикасно упијати влагу и помоћи у одржавању свежине намирница. Након три недеље, со ће изгубити своје упијајуће способности, па је потребно заменити је новом количином.
(Информер)
БОНУС ВИДЕО