Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Зашто стављамо со у фрижидер? Када будете видели шта ради, одушевићете се

Низак ниво влажности у фрижидеру је од суштинског значаја за очување свежине намирница, а со је природни савезник у овом процесу

1723892609_1284022.jfif
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Со коју ставите у фрижидер брзо ће се згрудвати јер упија сувишну влагу из његове унутрашњости. Ово својство соли не само да помаже у регулисању влажности, већ игра кључну улогу у спречавању развоја буђи и других микроорганизама који воле влажне услове.

Низак ниво влажности у фрижидеру је од суштинског значаја за очување свежине намирница, а со је природни савезник у овом процесу. Поред тога, со је позната по томе што може неутралисати непријатне мирисе, што додатно доприноси одржавању хигијене и пријатног амбијента унутар фрижидера.

Колико соли треба ставити у фрижидер?

Да бисте постигли оптималне резултате, довољно је да у фрижидер ставите једну до две кашике соли. Со можете ставити у малу шољицу или на тањирић, и позиционирати је што ближе поврћу, јер је поврће често извор влаге. Ова количина соли ће ефикасно упијати влагу и помоћи у одржавању свежине намирница. Након три недеље, со ће изгубити своје упијајуће способности, па је потребно заменити је новом количином.

(Информер)

 

БОНУС ВИДЕО

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas