Mislili smo da znamo, ali smo ipak neke namirnice odlagali pogrešno
Svaka vrsta hrane ima svoje mesto i način čuvanja u frižideru.
Način na koji organizirate frižider ima veliki uticaj na to koliko dugo hrana traje.
– Možda zvuči očigledno, ali važan je redosled hrane u frižideru. Biti organiziran znači da znate gde određena hrana stoji kako je vremenom ne biste zaboravili u nekom uglu frižidera - kaže Kris Beisli za express.co.
Preporučuje i da izbegavate stavljanje previše namirnica u frižider jer će slaganje stvari jedna na drugu da spreči protok vazduha između hrane, pa neće sve moći da se ohladi ravnomerno.
Pročitajte još: Najveća greška kod pripreme JAJA NA OKO: Sa ovim trikom će svaki put biti ukusna
Svi frižideri imaju toplije i hladnije delove, pa tako nekoj hrani vše prijaju jedne pozicije, a drugoj druge.
Proizvode od mesa i ribe treba da držimo delu frižidera koji je najhadniji, zadnjem delu. Voće i povrće u poslednjem delu, onom koji je za njih i namenjen. Jaja je najbolje da držimo na gornjim policama frižidera.
Međutim, sa kuvanom hranom treba biti oprezan. Pre nego što je odložite u frižider ostavite je da se ohladi. Nemojte nikako da je odlažete u frižider odmah nakon što ste je skuvali jer će to da poveća temperaturu u ostatku frižidera.
Većina ljudi stavlja mleko u vrata frižidera, ai to ipak nije najbolje mesto. Ovi delovi su topliji od ostatka frižidera pa je tamo bolje da stavite sosebe i namrinic koje koji imaju duži rok trajanja ili flaširana pića. Mleko je najbolje da stavite u središnji deo frožidera.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU