Није свеједно како храну стављате у фрижидер
Већина људи мисли да ће стављањем хране у фрижидер сачувати њен квалитет и рок трајања. Такође, многи се воде устаљеним навикама па, примера ради, воће и поврће стављају у фиоке фрижидера, а млечне производе у врата фрижидера.
Ешли Ардејл, чланица организације Цхоице која се бави заштитом потрошача, каже да је редослед слагања хране веома важан како би се очувао њен квалитет.
"Различите намирнице захтевају и различито одржавање температуре, па би их било добро сложити према одређеном плану, а тако ћете их и лакше пронаћи ако их има пуно", каже она.
Препоручује замрзавање меса и месних производа у замрзивачу, што вероватно и радите. Међутим, ако га немате, онда га ставите на највишу полицу, скроз иза, на крај полице, где је најхладније.
Воће и поврће треба држати у фиоци која се обично налази на дну фрижидера. Парадајз је изузетак и никако га не треба држати у фрижидеру, већ у корпи с воћем која је на собној температури јер је парадајз намирница која се брзо квари.
Већина вас млеко држи у вратима фрижидера, али Ешли препоручује да га ставите на неку од полица, јер температура у вратима није довољно ниска па млечни производи неће тако дуго трајати и изгубиће свежину.
Што се тиче јаја, која увек држите у фрижидеру, Ешли каже да их је боље држати у оригиналним кутијама него у преградама фрижидера.
"Кутије су сигурне, немају мирис по другој храни и на њима се увек види рок трајања. Правилно складиштена јаја могу трајати и до месец дана", открила је.
(Ало)
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ