Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Распоред намирница у фрижидеру: Како се правилно одлаже воће, а шта ипак не би требало да се нађе унутра?

Није свако место у фрижидеру добро за све намирнице, па чак и нека која су фабрички направљена за одређени производ би ваљало избегавати.

1719391084_2b73d0027d1c29e2e2f7083156417c6f499af1d5.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоје две врсте људи када је одлагање намирница у питању - они који имају стриктна места за сваку и праве распореде и они који не маре много где ће шта ставити докле год знају где је. Све остало су варијанте које настају услед раположивог времена и расположења.

На пример, врата фрижидера важе за намање хладан део и ту би требало да се избегне одлагање производа који садрже природне конзервансе, па тако иако у њих можемо да спустимо купљени сок од јабуке, требали би да избегавамо стављање јаја и млечних производа.

Најчешће су доње полице најхладније, па су и најбоље за сирово месо, плодове мора, млечне производе и јаја како би она што дуже била свежа.

Воће и поврће ваљало би да се одложи у одвојене посуде које су намењене управо за њих. Брескве, шљиве и крушке не би требало чувати у близини поврћа јер оне испуштају "гасове" који ће убрзати пропадање поврћа. Уједно, јаја могу да поприме мирис неких других намирница, па обратите пажњу шта стављате близу њих.

Избегавајте да одлажете хлеб у фрижидер, а неки саветују да у њему направите места за уља и орашасте плодове. Не заборавите да је у фрижидеру потребно да се остави довољно простора како би кроз њега неометано струјао хладан ваздух.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas