Хрскаве згаљоце или пржена палента, једно је од најпопуларнијих јела у Пуљи
Италијани су познати по одличној кухињи, као и по томе да могу да обогате свако јело. Овај рецепт је стар преко 120 година,а изузетно је једноставан. Потребна су вам 3 основна сатојка која има свако домаћинство и која не коштају пуно. Згаљоце или пржену паленту можете да служите као свечано пређело, али и преукусан доручак или вечеру. Супер је уз парадајз, сир, пршуту...
Састојци:
- 250 г паленте
- 1 л воде
- 1/2 кашичице соли
Припрема:
Сипајте воду у шерпу и посолите. Када се добро загреје (али не сме да кључа), додајте паленту. Мешајте све време док додајете и након тога како би лепо сјединили састојке. Када смеса постане густа и вода испари, спремна је. Сипајте смесу у науљени калуп за хлеб, па покријте провидном фолијом и сачекајте да се охлади на собној темепратури. Затим је пребаците у фрижидер и оставите да се добро стегне. Исеците по жељи, па пржите у добро загрејаном уљу.
БОНУС ВИДЕО