Оброк који се лако спрема, а има много добробити за организам.
Oglas
Кукурузно брашно или гриз имају веома позитиван утицај на целокупно здравље човека. Палента не садржи глутен и препоручује се свим узрастима.
Прочитајте још: Ако пијете воду НА ОВАЈ НАЧИН, чистите организам - Гордана Цветић избегла операцију кукова, а метаболизам регулише помоћу воде преко 20 година
Здравствене предности паленте
- Палента у свом саставу има природне масти, односно каритеноиде и управо те здраве масноће заслужне су за њене моћи које поспешују бољи и квалитетнији рад црева.
- Кукуруз садржи и велику количину фосфора, магнезијума, цинка, калијума, бакра, селена и мангана.
- Захваљујући кукурузу који садржи, палента има врло мали број калорија у себи, те је због тога идеалан оброк за мршављење. Она је једна од најбољих и најефикаснијих намирница које се препоручују када су дијете у питању.
- Јачање ћелија дебелог црева такође је још једна од предности која је забележена код особа које су паленту уврстили у своје редовне оброке. Осим што ће их ојачати, палента ће такође деловати антиоксидантно на целокупан организам, не само на црева.
- Смањује холестерол захваљујући добрим мастима које садржи, као и влакнима и комплексним угљеним хидратима. Палента ће спречити и појављивање вишка килограма.
Како се правилно спрема палента?
У лонац ставити 3 и по шоље воде. Након тога додаје се мало уља и прстохват соли. Када све то проври, температура се смањује на минимум и сипа се једна шољица кукурузне паленте уз константно мешање.
Препоручује се употреба дрвене кашике, због оксидације металне жлице. Нећете погрешити ако додате и омиљене семенке или поврће.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas