Палента је одлична за почетак дана
Ово кашасто задовољство у комбинацији са јогуртом, сиром или млеком је неизоставно на менију наших најмлађих чланова, али је уједно и савршена промена када пожелите мало да се удаљите од свог класичног доручка. Међутим, понекад је старим рецептима потребно мало промене да би заблистали. У том погледу представљамо вам паленту са бундевом, која може бити прилог уз неко јело, али и оброк сам по себи.
Потребно:
- 3 шоље бундеве исечене на коцкице
- 2 кашике маслиновог уља
- 2 кашике сецканог свежег рузмарина
- 2 кашике свеже сецкане мајчине душице
- со и свеже млевени црни бибер
- 2 и по шоље млека
- ¼ шоље павлаке за кување
- 1 шоља паленте
- ¼ шоље наренданог пармезана
- 2 кашике путера
Прочитајте још: Зашто никада не би требало да перемо зубе након умивања? Дерматолог објашњва зашто је важан редослед
Припрема:
Загрејати рерну до 250 степени. Плех обложити папиром за печење. Коцкице бундеве распоредити по плеху у равномерном слоју и прелити их маслиновим уљем. По њима затим посути рузмарин, мајчину душицу, со и бибер. Ставити у рерну и пећи око 25 минута. Након што је печена, бундеву пребацити у блендер и додати млеко. Миксати док се не добије уједначена смеса. Пресути затим све заједно у већу шерпу. Додати смеси 2 шоље воде и павлаку за кување и ставити да се кува на ниској температури.
Када се течност угреје, додати паленту. Кувати уз често мешање док се не добије густа смеса, око 20 минута. Умешати на крају пармезан и путер, а остале зачине прилагодити по жељи. Служити док је топло.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ