Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како Италијани спремају ПАЛЕНТУ? Ево по чему се разликује од српског рецепта

Начин на који Италијани спремају паленту је најбољи до сада, а о укусу нећемо ни да причамо

1703255375_shutterstock_226597780-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Потребно је:

  • мало маслоновог уља
  • мало маслаца
  • 1 ловоров лист
  • 1 чен белог лука
  • пола главице црног лука
  • 2 шоље пилећег бујона
  • 2 шоље павлаке за кување
  • 1 шоља паленте или кукурузног брашна
  • 1 шоља пармезана
  • со и бибер

Припрема:

У дубљој шерпи растопите маслац и маслиново уље. Додајте 1 чен белог лука и пола главице црног лука. Када се продинста све додајте бујон, ловоров лист и со и бибер. Након 10ак минута кувања, додајте павлаку за кување. Све кувајте око 15 минута. Кашиком извадите ловоров лист и лук из течности. Умешајте паленту док се све лепо не сједини. Послужите и поспите пермезаном. Уживајте.

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas