Начин на који Италијани спремају паленту је најбољи до сада, а о укусу нећемо ни да причамо
Oglas
Потребно је:
- мало маслоновог уља
- мало маслаца
- 1 ловоров лист
- 1 чен белог лука
- пола главице црног лука
- 2 шоље пилећег бујона
- 2 шоље павлаке за кување
- 1 шоља паленте или кукурузног брашна
- 1 шоља пармезана
- со и бибер
Припрема:
У дубљој шерпи растопите маслац и маслиново уље. Додајте 1 чен белог лука и пола главице црног лука. Када се продинста све додајте бујон, ловоров лист и со и бибер. Након 10ак минута кувања, додајте павлаку за кување. Све кувајте око 15 минута. Кашиком извадите ловоров лист и лук из течности. Умешајте паленту док се све лепо не сједини. Послужите и поспите пермезаном. Уживајте.
БОНУС ВИДЕО
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas