Маринад за роштиљ која ће вас одушевити
![1714557084_shutterstock_1099858898.jpg](/cache/images/1/d/6/2/f/1d62faf501c00bd13e5214807fe64881f26f8ccf.jpg)
Учимо вас да маринирате месо. За 1. мај немојте само да бацате клот месо на роштиљ, оставите га мало у овоме, и празник ће вам постати права уживанција. Верујте нам, ништа боље нисте пробали.
Месо са роштиља има посебан укус, а ако му уз то додате и праву маринаду полизаћете прсте. Месо је најбоље ако га маринирате вече пре роштиљања, а вреди сваког минута чекања.
За класичну маринаду:
Маринада - састојци:
100 мл сунцокретовог уља
100 мл маслиновог уља
100 мл јабуковог сирћета
2 кашике соли
2 чена белог лука
1 кашика бибера
1 кашичица млевене паприке
1 црни лук
Маринада - припрема:
Црни и бели лук ситно исецкајте, па их ставите у дубљу чинију. Обе врсте уља, сирће и зачине додајте у чинију са луком, па све заједно промешајте. Комаде меса умачите у добијену смесу и слажите у већу посуду, а на крају месо залијте преосталом маринадом и поклопите. Оставите најмање четири сада у фрижидеру.
За пикантну маринаду:
1 кашика чилија у праху
1 кашика смеђег шећера
1 кашичица соли
1 кашичица бибера
1 кашичица белог лука у праху
1 кашика алеве паприке
200 мл уља
2 кашике сенфа
Припрема:
Све састојке ставите у посуду и промешајте. Маринадом премажите месо или поврће и оставите преко ноћи у фрижидеру.
(Стил)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ