Уколико још увек немате идеју за новогодишњу веречу припремите месо на мало другачији начин
Џејми Оливер је један од најпознатијих кувара и на свом YоуТубе каналу је поделио рецепт за припрему одличног свињског меса које можете да послужите за Нову годину уместо печења. Комбинација састојака је феноменална и чини месо истовремено хрскавим и сочним, а што је најбоље од свега припрема није компликована. Сервирајте само са салатом или печеним поврћем.
Састојци:
- 1 кг свињског лунгића
- свежа жалфија
- 2 чена белог лука
- 2 кашике маслиновог уља
- 2 кашике сирћета од црног вина (може обично)
- сухомеснато по избору
- 1 штап целера
- 1 љубичасти лук
- свеж рузмарин
- 3 кашике слатког црвеног вина
Прочитајте још: Како изгледа идеалан кромпир за РУСКУ САЛАТУ? Примените пет правила приликом одабира
Припрема:
Уклоните масноћу на месу, а свежу жалфију изблендирајте, па посолите и побиберите. Још је боља ако имате аван и тучак, јер ће се тако боље сачувати арома. Затим додајте бели лук и опет изблендирајте, па прелијте маслоновим уљем и премажите месо. Маринаду добро утрљајте у месо. На даску ставите пек папир и мало га науљите. Поређајте сухомеснато на пек папир, тако да обложите скоро цео. Окрените папир и ставите месо преко сухомеснатог, по ширини. Затим уролајте по дужини и причврстите кухињским концем на пар места. Склоните пек папир, а у тигањ сипајте мало маслиновог уља и комадић путера, па када се загреје ставите месо. Повремено окрећите месо, а док се пржи у тигањ додајте крупно сечен целер и лук, као и неколико гранчица свежег рузмарина. Када добије златну боју додајте и црвено вино. Пребаците месу у рерну и пеците на 180°Ц око 40 минута, а на сваких 10 минута га окрените и прелијте соком. Када се испече, још једном прелијте и оставите да одстоји 10 минута да све лепо упије.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ