Месо често не испадне како смо замишљали, али уз примену малих трикова сваки пут ће бити без грешке.
Купили сте месо које на први поглед изгледа добро, међутим, након припреме постало је тврдо и тешко за жвакање, једном речју жилаво.
Ако је одговор "да", постоји неколико једноставних решења.
Трикови за мекше месо
Користите воц́е
Јабука, ананас, манго и крушка би могли да буду од помоћи. Ољуштите воц́е, па га исеците на танке кришке. Затим кувајте месо прекривено кришкама воц́а. Воц́ни сокови су одлични за омекшавање тврдих комада меса. Због тога се свињетина често кува са ананасом.
Прочитајте још: Да ли отворено вино има рок трајања? Оволико може да стоји
Маринада
Припремите маринаду у посебној посуди комбиновањем ренданог лука и јабуке. Када је готово, додајте маслиново уље. Маринирајте месо и оставите га преко ноц́и у фрижидеру да добије укус и омекша.
Лимун
Маринирање меса у лимуновом соку 30 минута пре кувања довољно је да постане мекше.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ