Oglas
· · Komentari: 0

SAVRŠENA MARINADA ZA PRVI MAJ: Napravite najukusniji roštilj do sada

Marinad za roštilj koja će vas oduševiti

1714557084_shutterstock_1099858898.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Učimo vas da marinirate meso. Za 1. maj nemojte samo da bacate klot meso na roštilj, ostavite ga malo u ovome, i praznik će vam postati prava uživancija. Verujte nam, ništa bolje niste probali.

Meso sa roštilja ima poseban ukus, a ako mu uz to dodate i pravu marinadu polizaćete prste. Meso je najbolje ako ga marinirate veče pre roštiljanja, a vredi svakog minuta čekanja.

Za klasičnu marinadu:

Marinada - sastojci:

100 ml suncokretovog ulja
100 ml maslinovog ulja
100 ml jabukovog sirćeta
2 kašike soli
2 čena belog luka
1 kašika bibera
1 kašičica mlevene paprike
1 crni luk

Marinada - priprema:

Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih stavite u dublju činiju. Obe vrste ulja, sirće i začine dodajte u činiju sa lukom, pa sve zajedno promešajte. Komade mesa umačite u dobijenu smesu i slažite u veću posudu, a na kraju meso zalijte preostalom marinadom i poklopite. Ostavite najmanje četiri sada u frižideru.

Za pikantnu marinadu:

1 kašika čilija u prahu
1 kašika smeđeg šećera
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašika aleve paprike
200 ml ulja
2 kašike senfa

Priprema:

Sve sastojke stavite u posudu i promešajte. Marinadom premažite meso ili povrće i ostavite preko noći u frižideru.

(Stil)

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas