Време је за јело на кашику.
Хладни дани су стигли - сунца готово да нема, а температура пада, што значи да је право време да се загрејете уз окрепљујућу чорбицу.
Крем чорба од шаргарепе се лако спрема. Предивног је укуса, и након једног тањира, напунићете се енергије која вам је потреба када је напољу тежак дан.
Прочитајте још: Предлог за лаган и укусан ручак: Да ли сте пробали КРЕМ ЧОРБУ од КРОМПИРА? (РЕЦЕПТ)
За ову чорбицу (за четири особе) требаће вам следећи састојци:
500 г свеже шаргарепе
1 главица црног лука
2 коцкице маслаца
1 кашика брашна
1 чаша киселе павлаке
зачини по жељи: свеж першун, со, бибер, вегерта, ...
Припрема:
Шаргарепу добро оперите и исецкајте је на најситније делове. На маслацу у дубљој шерпи пропржите црни лук, додајте кашику брашна и уз стално мешање полако сипајте литар топле.
Потом додајте шаргарепу и зачине по жењим и кувајте око 40 минута на смањеној ватри, уз повремено мешање. Кад је чорба скувана, додајте киселу павлаку и добро промешајте док се павлака не растопи.
Ако су вам остали крупнији комади шаргарепе, чорбу мутите миксером пар минута, док не постане кремаста.
Послужите чорбу док је топла, јер због киселе павлаке не препоручује се подгревање.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ