Vreme je za jelo na kašiku.
Hladni dani su stigli - sunca gotovo da nema, a temperatura pada, što znači da je pravo vreme da se zagrejete uz okrepljujuću čorbicu.
Krem čorba od šargarepe se lako sprema. Predivnog je ukusa, i nakon jednog tanjira, napunićete se energije koja vam je potreba kada je napolju težak dan.
Pročitajte još: Predlog za lagan i ukusan ručak: Da li ste probali KREM ČORBU od KROMPIRA? (RECEPT)
Za ovu čorbicu (za četiri osobe) trebaće vam sledeći sastojci:
500 g sveže šargarepe
1 glavica crnog luka
2 kockice maslaca
1 kašika brašna
1 čaša kisele pavlake
začini po želji: svež peršun, so, biber, vegerta, ...
Priprema:
Šargarepu dobro operite i iseckajte je na najsitnije delove. Na maslacu u dubljoj šerpi propržite crni luk, dodajte kašiku brašna i uz stalno mešanje polako sipajte litar tople.
Potom dodajte šargarepu i začine po ženjim i kuvajte oko 40 minuta na smanjenoj vatri, uz povremeno mešanje. Kad je čorba skuvana, dodajte kiselu pavlaku i dobro promešajte dok se pavlaka ne rastopi.
Ako su vam ostali krupniji komadi šargarepe, čorbu mutite mikserom par minuta, dok ne postane kremasta.
Poslužite čorbu dok je topla, jer zbog kisele pavlake ne preporučuje se podgrevanje.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU