Савршен укус пите током поста
Потребно за фил:
2главице црног лука
1 струк празилука
650гр печурака
2 чена белог лука
220мл уља
500гр кора за питу
со, бибер
Надев од гриза:
350мл киселе воде
14 кашика гриза
пола прашка за пециво
5 кашика уља
Прочитајте још: Шта све може да се нађе у ПОГАЧИ за БОЖИЋ: Новчић није једини
Припрема:
У тигањ додати уље и црни лук, динстати око 5 минута, затим додати празилук и динстати док не смекша. У тигањ додати исецкане печурке, посолити, побиберити и динстати још око 15 минута, док не испари вода коју пуштају печурке.
У дубљу посуду сипати киселу воду, додати гриз, со, прасак за пециво и уље. Све жицом умутити док се не добије густа маса.
За један 'ролат' бице вам потребне 4 коре.
Готове коре филујемо овим редом:
На прву кору нанети надев од гриза, на другу кору печурке, на трећу надев од гриза и на четврту печурке, и то све уролати уз дужину. Када смо све коре потрошене, питу ћемо прелити са надевом од гриза.
Стављамо питу да се пече у загрејану рерну око 35 минута на 220 степени.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ