Посна кромпир пита је идеална за славу, а може се правити и у мрсној варијанти
Верујемо да ће ова пита јако брзо нестати са ваше трпезе, гости ће бити презадовољни.
Потребно је:
6 кромпира
4 главице црног лука
1 паковање посних кора за питу
1/2 кесице прашка за пециво
3 чена белог лука
2 струка празилука
уље, со и бибер, по потреби
240 мл киселе воде
Припрема:
Потребно је да на уљу издинсате црни, бели лук и празилук, које сте претходно исецкали на ситно. После тога кромпир оперите, ољуштите и нарендајте па додајте луку који динсате. Потом додајте зачине, со, бибер и остало по жељи. Добро промешајте и мешајте док кромпир не омекша. Након тога скините са шпорета и оставите да се прохлади, па побиберите.
Помешајте киселу воду са уљем и прашком за пециво. Почните да ређате коре, тако што ћете једну да премажете мешавином воде, уља и прашка, преклопите другом кором, па и њу премажите мешавином уља. Преко тога ставите трећу кору, мало је премажите па ређајте фил по дужој страни.
Питу савијте у ролат. Неколико ролни ћете добити. Попрскајте пите са мало киселе воде и уље и ставите у рерну, коју сте загрејали на 180 степени. Када пита добије златну боју, потребно је да је извадите из рерне. Можда ћете желети да направите и посну питу са печуркама.
(Трпеза)
БОНУС ВИДЕО