Посно јело које обара с ногу, ароматично и сласно
Потребно је:
500 г брашна (тип 500)
1 коцка посног квасца
1 кашика шећера
1 кашичица соли
2 кашике маслиновог уља
300 мл млаке воде
Фил:
4 средња црна лука (ситно сецкана)
2 кашике маслиновог уља
со и бибер по укусу
суви зачин по жељи
1 кашика сецканог свежег першуна (опционо)
Припрема:
У посуди помешајте квасац, шећер и млаку воду. Оставите да одстоји неколико минута док се квасац не активира. У већу посуду ставите брашно, додајте со и направите удубљење у средини. У удубљење сипајте активирани квасац и додајте маслиново уље. Месите тесто док не постане глатко и еластично. Додајте по потреби више брашна. Покријте тесто крпом и оставите га да се диже на топлом месту око један сат, док не удвостручи свој волумен. У међувремену, припремите фил. На средње јакој ватри пропржите ситно сецкани црни лук на маслиновом уљу док не постане стакласт. Додајте со, бибер, суви зачин и све добро промешајте. Оставите да се охлади. Када је тесто нарасло, поделите га на два дела. Сваки део развијте у правоугаоник на побрашњеној површини. Распоредите прохлађени фил од црног лука равномерно преко оба правоугаоника теста. Увијте сваки правоугаоник у ролат, ставите их у плех обложен папиром за печење, и оставите их још 15 минута да одмарају. Загрејте рерну на 180 степени. Пеците погаче у претходно загрејаној рерни око 25-30 минута, или док не добију лепу златносмеђу боју. Извадите из рерне, оставите да се охладе неколико минута, а затим послужите.
(Ало)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ