Правићете је и у мрсним данима, колико је добра
Састојци:
500 г готових кора за питу
500 мл сос од парадајза
2 чена бела лука
6 главица младог црног лука
800 г шампињона
2 шољице пиринча (обареног)
со
бибер
суви босиљак
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. У тигањ сипајте сос од парадајза па додајте сецкани бели и црни лук и пржите на тихој ватри. Додајте сечене шампињоне. Додајте пиринач, па зачините, промешајте и оставите да се охлади. Плех обложите папиром за печење , преко њега премажите сос од парадајза па ставите кору. Попрскајте сосом кору, преко ставите другу кору, попрскајте сосом, нанесите фил. Понављајте поступак док не утрошите материјал. Пеците питу око 20 минута, у рерни загрејаној на 200 степени.
Пријатно!
(Ало)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ