Породица највеће балканске звезде Цеце Ражнатовић поштује традицију, па се у њиховом дому на Дедињу пости, те се у складу с тим припрема и храна.
Једно од посних јела које сви воле је пита од шампињона, а рецепт за њу је врло једноставан.
Цеца је једном приликом поделила на Инстаграму како изгледа њен посни ручак.
- Моја мама је инсистирала на томе да Лидија и ја на вријеме научимо све што се кувања тиче, али бих ја сада лагала када бих рекла да то и радим. Не уживам у томе, нити ме то интересује. Да се разумемо, да морам, наравно да бих то радила. Ништа од тога није ми страно, већ једноставно, имам могућност избора. Нисам никаква куварица, али сам зато сјајна домаћица. Кад год да дођу код мене гости, они су добро послужени, угошћени и стојим иза тога што говорим – рекла је раније Цеца.
Фото: Принтсцреен/ Инстаграм - цецаразнатовиц
Рецепт за питу од шампињона
Намирнице:
500 гр кора за питу
0,5 кг шмпињона
2 мања празилука
1 дцл уља
кисела вода
1 прашак за пециво
мешавина зачина, бибер, со
Припрема:
Празилук ситно исецкајте и динстајте на уљу док не омекша, потом у то додајте печурке и зачине. Требало би да се динста док течност не испари. Коре поделите на три дела. Прве две премажите уљем и водом, а на трећу додајте смесу са печуркама. Уролајте и сложите у плех обложен папиром за печење. Пеците на 180 степени, док кора не порумени.
(Сторy)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ