Можете их корисити уз ручак или вечеру, а можете направити укусан сендвич за доручак.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Диди кичн, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 25 гр. квасва
- 250 мл. топле воде
- 1 кашика шећера
- 1/2 кашичице соли
- 2 кашике уља
- 90 гр. ражаног брашна
- 120 гр. полубелог брашна
- 230 бр. интегралног брашна
- 2 кашике сусама
- 2 кашике лана
Прочитајте још: Ако немате идеју за данашњи ручак, ПРЕДЛАЖЕМО: Посне пљескавице са пиринчем и овсеним пахуљицама (ФОТО/ВИДЕО)
Упутство за припрему:
1. У ванглицу ставите воду, квасац, шећер и уље, промешајте да се квасац лепо истопи. Затим додајте ражано, полубело брашно,сусам и лан, сједините, сипајте со, па мало по мало додајте и интегрално брашно. Месите док не добијете овако лепу умешену лоптицу. Ванглицу ставите у кесу или прекрите провидном фолијом и оставите око 30 минута на топлом да надолази.
Фото: Диди Кичен
2. Када је тесто надошло, као на слици. Премесите га, ставите на радну површину, посутом интегралним брашном. Поделите тесто на 9 делова
Прочитајте још: Како да уз помоћ КУПУСА и СОДЕ добијете краљевску боју јаја: Без трунке хемије, резултати су ФАНТАСТИЧНИ (ВИДЕО)
Фото: Диди Кичен
3. Од сваког дела рукама обликујте лоптице, затим мало притисните од горе и прстима мало притисните са стране, да добијете овакав облик. Од горе баш оштрим ножем, направите 2 реза. Оставите их да одстоје 15 - 20 минута, по жељи поспите сусамом, ланом... и пеците у загрејаној рерни на 250 степени око 20 минута у зависности од рерне. Пријатно!
Фото: Диди Кичен
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ