Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗИМНИЦА

ДОМАЋИ КИСЕЛИ КРАСТАВЦИ: Најбољи зачини за прелив - укусно и ароматично! (РЕЦЕПТ)

Зачините киселе краставце за најбољи укус.

1630571479_Depositphotos_50297987_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Зимницу не можемо да замислимо без киселих краставчића. Већина рецепата подрзумева да се стављају само краставчићи уз још пар састојака. Ми вам овог пута представљамо рецепт за најукусније киселе краставчиће, зачињене најбољом комбинацијом биљака.

Прочитајте још: ОВО ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Запечена боранија са качкаваљем савршеног укуса! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Рецепт за домаћи љути зачин

Састојци: 

  • 2 кашике зрна црног бибера
  • 2 кашике семена сенфа
  • 2 кашике семенки коријандера
  • 2 кашике семена мирођије
  • 1 кашика бобичастог воћа
  • 1 кашичица млевене (туцане) црвене паприке
  • 10-12 ловорових листова (измрвљени)

Додајте све састојке у малу чинију и измешајте.

Рецепт за зачињене киселе краставце

Састојци: 

  • Око 15 кг краставаца за кисељење (очистити и стављати целе или нарезане)
  • 2 шоље јабуковог сирћета
  • 2 шоље белог сирћета
  • 4 шоље воде
  • 5 кашика соли 
  • Домаћи зачин за кисељење (рецепт горе), 2-3 кашике по тегли
  • Осушена мирођија, 2-3 листића и стабљика по тегли
  • 10-18 малих црвених паприка распоређених по средини, али се не одвајају, остављајући семенке нетакнутима (2-3 по теглици)
  • 20-30 целих режњева белог лука, огулити и лагано разбити (4-5 по теглици)

Припрема:

У великом лонцу, загрејте сирће, воду и со. У сваку стерилисану теглу додати: 2-3 кашике зачина за кисељење, 2-3 листића и стабљика осушене мирођије, 2-3 црвене папричице у зависности од ваших жеља и 4-5 целих чена белог лука у сваку теглу.

Спакујте целе или исечене краставце у тегле тако да буду чврсти, али да се притом не оштете. Краставци треба да буду испод грла тегле. Исеците краставце ако извирују превисоко. Сипајте течност у тегле, покривајући само краставце.

Обришите ивице тегли и поставите поклопце (који су стерилисани у кључалој води) на тегле.

Обрадите тегле у кључалој води, 10 минута. Извадите тегле из лонца и оставите их да се охладе на крпи за судове на пулту. Док се тегле хладе чућете их како пуцкају. Запечаћене тегле би требало да буду чврсте када се куцну и да имају конкаван облик. Чувати на сувом хладном месту.

Кисели краставци биће спремни за пробу за око 7-10 дана, али временом постају још бољи. Могу се складиштити до 1 године.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas