Oglas
· · Komentari: 0
ZIMNICA

DOMAĆI KISELI KRASTAVCI: Najbolji začini za preliv - ukusno i aromatično! (RECEPT)

Začinite kisele krastavce za najbolji ukus.

1630571479_Depositphotos_50297987_xl-2015.jpg
FOTO: Depozit
Oglas

Zimnicu ne možemo da zamislimo bez kiselih krastavčića. Većina recepata podrzumeva da se stavljaju samo krastavčići uz još par sastojaka. Mi vam ovog puta predstavljamo recept za najukusnije kisele krastavčiće, začinjene najboljom kombinacijom biljaka.

Pročitajte još: OVO JOŠ NISTE PROBALI: Zapečena boranija sa kačkavaljem savršenog ukusa! (RECEPT/VIDEO)

Recept za domaći ljuti začin

Sastojci: 

  • 2 kašike zrna crnog bibera
  • 2 kašike semena senfa
  • 2 kašike semenki korijandera
  • 2 kašike semena mirođije
  • 1 kašika bobičastog voća
  • 1 kašičica mlevene (tucane) crvene paprike
  • 10-12 lovorovih listova (izmrvljeni)

Dodajte sve sastojke u malu činiju i izmešajte.

Recept za začinjene kisele krastavce

Sastojci: 

  • Oko 15 kg krastavaca za kiseljenje (očistiti i stavljati cele ili narezane)
  • 2 šolje jabukovog sirćeta
  • 2 šolje belog sirćeta
  • 4 šolje vode
  • 5 kašika soli 
  • Domaći začin za kiseljenje (recept gore), 2-3 kašike po tegli
  • Osušena mirođija, 2-3 listića i stabljika po tegli
  • 10-18 malih crvenih paprika raspoređenih po sredini, ali se ne odvajaju, ostavljajući semenke netaknutima (2-3 po teglici)
  • 20-30 celih režnjeva belog luka, oguliti i lagano razbiti (4-5 po teglici)

Priprema:

U velikom loncu, zagrejte sirće, vodu i so. U svaku sterilisanu teglu dodati: 2-3 kašike začina za kiseljenje, 2-3 listića i stabljika osušene mirođije, 2-3 crvene papričice u zavisnosti od vaših želja i 4-5 celih čena belog luka u svaku teglu.

Spakujte cele ili isečene krastavce u tegle tako da budu čvrsti, ali da se pritom ne oštete. Krastavci treba da budu ispod grla tegle. Isecite krastavce ako izviruju previsoko. Sipajte tečnost u tegle, pokrivajući samo krastavce.

Obrišite ivice tegli i postavite poklopce (koji su sterilisani u ključaloj vodi) na tegle.

Obradite tegle u ključaloj vodi, 10 minuta. Izvadite tegle iz lonca i ostavite ih da se ohlade na krpi za sudove na pultu. Dok se tegle hlade čućete ih kako puckaju. Zapečaćene tegle bi trebalo da budu čvrste kada se kucnu i da imaju konkavan oblik. Čuvati na suvom hladnom mestu.

Kiseli krastavci biće spremni za probu za oko 7-10 dana, ali vremenom postaju još bolji. Mogu se skladištiti do 1 godine.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas