Засуците рукаве, припремите ово необично јело и чаролија може да почне.
Данас је на менију Бакине кухиње предиван кувани специјалитет који ће вам угрејати стомаке по овако хладном дану. Љубитељи поврћа ће тражити порцију више, а рецепт можете поновити и следећег викенда јер је у питању заиста преукусан оброк.
Потребно је:
1 главица црног лука
2 веће шаргарепе
2 паприке зелене
мало смрзнутог поврћа из замрзивача
4 већа кромпира
1 корен целера
1 парадајз или из флаше 100 мл.
целеров лист и першунов
мало интегралних макарона
1 кашичица црвеме мл. паприке
соли или зачина мл. бибер
уља маслиновог
Припрема:
Поврће све исећи на коцкице. Пропржити лук па додати остало поврће сем кромпира.
Продинстати и додати црвену паприку, и сечен кромпир као и сечен парадајз па налити водом и кувати око 20 мин.
Додати мало тестенине и оставити још 10 мин да ври, посолити додати бибера и першуновог листа.
Сјајан ручак који крепи душу и тело..