Ћуфте на потпуно другачији начин
Потребно је:
- шоља пиринча
- шоља кукуруза шећерца (из конзерве)
- 1/2 шаргарепе
- главица црног лука
- прстохват соли
- 100 г сира
- прстохват бибера
- прстохват мускатног орашчића
- шака першуна
- уље
- 2 шоље воде
За поховање:
- 100 г брашна
- јаје
Скувајте пиринач у води, али водите рачуна да се не прекува. Затим га оцедите и оставите да се охлади. На загрејаном уљу (три кашике) динстајте ситно сецкани бели лук и нарендану шаргарепу. Када је готово, извадите из тигања и оставите да се охлади. Ставите у посуду охлађени пиринач, додајте оцеђен кукуруз, лук и шаргарепу. Зачините сољу, мускатним орашчићем и бибером и ситно насецкајте першун. Виљушком измрвите сир и помешајте кашиком са осталим састојцима да се све добро сједини.
Обликујте ћуфтице рукама. Посебно умутите јаје са прстохватом соли, а у другу посуду ставите брашно. Уваљајте ћуфте у брашно и поређајте у одговарајућу посуду, једну до друге, па их ставите у замрзивач да се стегну, 15-20 минута. Затим сваку ћуфтицу уваљајте у јаје и поново у брашно. Пржите их у загрејаном уљу док не добију златну боју.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ