ДАНАС су ћуфте уобичајено јело које се воли широм света.
Састојци:
* шпагете, 1 паковање
ЗА ЋУФТЕ:
* јунеће млевено месо, 500 гр
* крупније презле, 1 шоља
* црни лук, 1 главица
* бели лук, 3 чена
* јаја, 1 ком
* рендани пармезан, 2 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* маслиново уље, по потреби
* першун, по укусу
* босиљак, по укусу
ЗА СОС:
* густи парадајз, 500 мл
* црни лук, 1 већа главица
* бели лук, 2 чена
* маслиново уље по потреби
* италијанска мешавина зачина (босиљак, мајчина душица и оригано), по жељи
* чили, по жељи
Припрема:
У чинији сједините презле, нарендан црни лук и пропасиран бели лук. Додајте месо, пармезан и све остале састојке осим уља, па све добро измесите рукама.
Од смесе обликујте округле ћуфтице уједначене величине и пржите их на загрејаном маслиновом уљу. Док се ћуфтице прже, повремено протресите тигањ да се са свих страна лепо запеку, али не сасвим. Пребаците их у тањир, па у исти тигањ додајте још мало маслиновог уља и пропржите црни и бели лук. Додајте остале састојке и крчкајте на умереној температури. Кад се сос лепо згусне, убаците ћуфте и кувајте око 10 минута.
Зачините по укусу. Сервирајте са скуваним шпагетама.
(Super recepti/Žena)
БОНУС ВИДЕО: