Мали пад температуре поново је домаћице вратио у кухињу и спремању традиционалних јела. Ћуфте су једно од најчешће прављених.
Ево како да направите брзе ћуфре из рерне које ће вам пробудити сва чула. Уживајте у сочним залогајима.
Састојци:
700 г млевеног меса
2 чена белог лука
2 јајета
по укусу соли
1 кашичица мирођије
1/2 кашичице млевеног бибера
по потреби презли
Сос:
500 мл парадајз сока
1 кашичица оригана
1 кашичица босиљка
1 кашичица шећера
1 кашика брашна
200 мл воде
Припрема:
У млевено месо додати, сецкани бели лук, јаја, со, миођију, млевени бибер. Све сјединити, презле додати по потреби. Правити лоптице жељене величине, и ређати у тепсију подмазну уљем. Ћуфте пећи на око 220 Ц, док не порумене и запеку се. Парадајз сок помешати са ориганом, босиљком, шећром, брашном и водом. И прелити преко готових ћуфти. Ставити поново у рерну да се крцка око 30 минута на 200 Ц. После 15 минута печења ћуфте окренути, наставити печење. Када се сос згуснуо, сервирати.
(Курир.рс/М.Ј)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ