Ово је мала тајна великих мајстора
Многе домаћице имају своје цаке када је припрема оброка у питању, а оно што неким од њих представља проблем, јесте припрема савршених ћуфти које се не распадају.
Доносимо вам савршен рецепт, који гарантује укусан ручак.
Састојци:
500 г млевеног меса
1 јаје
60 г пармезана
2 кашике маслиновог уља
1 чен белог лука
2 кашике першуна
пола шоље презли
2 кашике млека
со и бибер по укусу
брашно
За сос:
кашика уља
кашика брашна
200 мл куваног парадајза
мало кечапа
кашичица шећера
Припрема:
У великој посуди помешајте млевено месо, јаје, пармезан, бели лук, маслиново уље, першун, презле, млеко, со и бибер. Од мешавине меса формирајте лоптице и сваку уваљајте у брашно.
Загрејте још мало маслиновог уља у тигању и пеците ц́уфте по 5 минута по страни, или док не постану хрскаве и златне боје. На мало уља пропржити кашику брашна, па сипати парадајз, додати мало кечапа и воде да се сос мало разреди, додати зачин и шећер.
(Стил)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ