Упустите се у авантуру припреме слаткиша са својим укућанима.
Недељно вече савршено је за заједничке активности са укућанима. Наш предлог је да ово недељно поподне проведете у припреми једноставних колача, који ће свежину сачувати током целе радне недеље, а ви ћете увек имати позитиван одговор на питање укућана да ли имате нешто слатко у кући
Прочитајте још: Шта је мит а шта истина: Због чега су усне ИСПУЦАЛЕ, и какав вам БАЛСАМ треба током хладнијих дана?
Састојци за припрему коре колача:
- 180 грама путера или маргарина
- 200 грама чоколаде за кување
- 4 беланцета
- 50 грама шећера
- 1 кашика сока од лимуна
- 4 жуманцета
- 50 грама шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 1 кашика рума ко воли
- 100 милилитара млека
- 200 гр млевеног плазма кекса
Састојци за припрему фила:
Прочитајте још: Маме и баке ОТКРИВАЈУ: Ово су три кардиналне грешке приликом кувања
- 200 грама путера или маргарина
- 3 шољице млека (мале шољице за црну кафу)
- 300 грама шећера кристал
- 4 кашике какаоа
Остали састојци:
- 200 грама кокоса за ваљање колача
- 3-4 кашике нутеле или неког другог крема
Прочитајте још: ТО ЈЕ ОНА! Овако је Меган Маркл изгледала са црвенкасто смеђом косом (ФОТО)
Упутство за припрему чупаваца:
Чколаду и путер отопити у микроталасној или на пари. Када се отопи, измешати добро да се добије уједначена смеса. Оставити са стране, док спремите остале састојке.
Посебно умутити беланца са шећером и лимуновим соком, у чврст снег. Такође оставити са стране.
Жуманца и шећер мутити да се добије густа, светла смеса. Додати ванилу и рум, наставити са миксањем, па додавати отопљену чоколаду и путер. Када се смеса добро умути, постепено додавати млеко, мало по мало, све време миксајући.
Прочитајте још: Седам занимљивих ЖЕНСКИХ имена која су изведена од БИЉАКА
Додати млевени кекс, па када се смеса изједначи искључити миксер. На крају додати умућена беланца и полако, ручно измешати смесу, док се састојци не сједине. Смесу изручити у плех, димензија 20 x 30 центиметара, обложен папиром за печење. Кору пећи пола сата, на 180 степени. Печену кору оставити да се потпуно охлади.
Прочитајте још: Шта СТИЛ ваше кухиње говори о ЛИЧНОСТИ? (ФОТО)
Када се кора охладила, преврнути је на плато и исећи на коцке 2×2 центиметара или веће ако вам се више свиђа. Сада сваку коцку пресећи на пола, једну половину премазати нутелом, па поклопити другом половином. Ако вам је лакше, можете кору, док је цела, пресећи на пола, нафиловати нутелом и поклопити. Али, ако се одлучите на овај корак, будите пажљиви, јер је бисквит нежан.
Прочитајте још: Боја косе много говори о ТЕМПЕРАМЕНТУ: Шта значи ако имате плаву, црну или црвену косу, а шта ако често мењате боју?
Нафиловане коцкице оставити у фрижидер на сат времена. За то време спремити фил. Све састојке ставити у шерпицу и пустити да проври уз мешање. Чим проври, фил је готов и склонити га са стране, да се само мало прохлади. Нафиловане и охлађене коцкице потапати у фил, ваљати у кокос, са свих страна и ређати на тацну за колаче.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ