Старинска посластица са којом нема грешке
Oglas
Чупавци се једноставно припремају и иако је потребно мало стрпљења, укус који добијете на крају је заиста божанствен и непоновљив.
Састојци:
За бисквит:
- 4 јаја
- 1 ванилин шећер
- 200 г шећера
- 200 мл млека
- 200 г брашна
- 1 прашак за пециво
За умак:
- 350 мл млека
- 100 г чоколаде
- 3 кашике какаа
- 3 кашике шечера
- 150 г маргарина
За ваљање:
- 250-300 г кокоса
Припрема:
- Одвојите беланца од жуманца, па потом умутите белнца са половином од напоменуте количине шећера у чврст снег и оставите са стране.
- Потом умутите и жуманца пенасто са преосталим шећером и ванилиним шећером.
- Додајте брашно и прашак за пециво,а потом и млеко, па умутите миксером.
- У то на крају лагано умештајте и снег од беланца мешајући шпатулом.
- Смесу излите у науљен плех, па пеците 20 до 25 минута у претходно загрејаној рерни на 180 степени.
- Када се прохлади, исеците на коцке жељене величине.
- Потом направите чоколадни прелив, тако што ћете изломљену чоколаду да ставите у шерпу са млеком, какаом, шећер и маргарином и загревајте уз мешање док се не растопи.
- Када се мало прохлади, коцке ваљајте у топли умак тако да се намоче са свих страна, па их спуштајте у тањир са кокосом.
- Чупавце ставите у фрижидер да се стегну, а потом се и послужите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas