Oglas
· · Komentari: 0
SLATKIŠI

Jednostavan kolač koji će sačuvati SVEŽINU tokom cele radne nedelje: ČUPAVCI sa nutelom i kokosom (RECEPT/FOTO)

Upustite se u avanturu pripreme slatkiša sa svojim ukućanima.

1635700254_kocke.png
Foto: InstagramScreenShot/oljkinakucnaradionica
Oglas

Nedeljno veče savršeno je za zajedničke aktivnosti sa ukućanima. Naš predlog je da ovo nedeljno popodne provedete u pripremi jednostavnih kolača, koji će svežinu sačuvati tokom cele radne nedelje, a vi ćete uvek imati pozitivan odgovor na pitanje ukućana da li imate nešto slatko u kući

Pročitajte još: Šta je mit a šta istina: Zbog čega su usne ISPUCALE, i kakav vam BALSAM treba tokom hladnijih dana?

Sastojci za pripremu kore kolača:

  • 180 grama putera ili margarina
  • 200 grama čokolade za kuvanje
  • 4 belanceta
  • 50 grama šećera
  • 1 kašika soka od limuna
  • 4 žumanceta
  • 50 grama šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašika ruma ko voli
  • 100 mililitara mleka
  • 200 gr mlevenog plazma keksa

Sastojci za pripremu fila:

Pročitajte još: Mame i bake OTKRIVAJU: Ovo su tri kardinalne greške prilikom kuvanja

  • 200 grama putera ili margarina
  • 3 šoljice mleka (male šoljice za crnu kafu)
  • 300 grama šećera kristal
  • 4 kašike kakaoa

Ostali sastojci:

  • 200 grama kokosa za valjanje kolača
  • 3-4 kašike nutele ili nekog drugog krema

Pročitajte još: TO JE ONA! Ovako je Megan Markl izgledala sa crvenkasto smeđom kosom (FOTO)

Uputstvo za pripremu čupavaca:

Čkoladu i puter otopiti u mikrotalasnoj ili na pari. Kada se otopi, izmešati dobro da se dobije ujednačena smesa. Ostaviti sa strane, dok spremite ostale sastojke.

Posebno umutiti belanca sa šećerom i limunovim sokom, u čvrst sneg. Takođe ostaviti sa strane.
Žumanca i šećer mutiti da se dobije gusta, svetla smesa. Dodati vanilu i rum, nastaviti sa miksanjem, pa dodavati otopljenu čokoladu i puter. Kada se smesa dobro umuti, postepeno dodavati mleko, malo po malo, sve vreme miksajući.

Pročitajte još: Sedam zanimljivih ŽENSKIH imena koja su izvedena od BILJAKA

Dodati mleveni keks, pa kada se smesa izjednači isključiti mikser. Na kraju dodati umućena belanca i polako, ručno izmešati smesu, dok se sastojci ne sjedine. Smesu izručiti u pleh, dimenzija 20 x 30 centimetara, obložen papirom za pečenje. Koru peći pola sata, na 180 stepeni. Pečenu koru ostaviti da se potpuno ohladi.

Pročitajte još: Šta STIL vaše kuhinje govori o LIČNOSTI? (FOTO)

Kada se kora ohladila, prevrnuti je na plato i iseći na kocke 2×2 centimetara ili veće ako vam se više sviđa. Sada svaku kocku preseći na pola, jednu polovinu premazati nutelom, pa poklopiti drugom polovinom. Ako vam je lakše, možete koru, dok je cela, preseći na pola, nafilovati nutelom i poklopiti. Ali, ako se odlučite na ovaj korak, budite pažljivi, jer je biskvit nežan.

Pročitajte još: Boja kose mnogo govori o TEMPERAMENTU: Šta znači ako imate plavu, crnu ili crvenu kosu, a šta ako često menjate boju?

Nafilovane kockice ostaviti u frižider na sat vremena. Za to vreme spremiti fil. Sve sastojke staviti u šerpicu i pustiti da provri uz mešanje. Čim provri, fil je gotov i skloniti ga sa strane, da se samo malo prohladi. Nafilovane i ohlađene kockice potapati u fil, valjati u kokos, sa svih strana i ređati na tacnu za kolače.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas