Сви смо их некад јели за доручак, било у слаткој, било у сланој варијанти.
Када у кући остане хлеб, па одстоји дан-сва, многи воле да их умоче у јаја и млеко, па испрже на тигању. Ово јело се спрема у готово свим кухињама у Србији и региону, али да ли смо сагласни како се јело зове?
Прочитајте још: ПЕТ ПОСНИХ ПРЕЂЕЛА: Спремају се лако, а укус је фантастичан (РЕЦЕПТИ)
Управо ово питање је поставио члан Твитера и изазвао буру коментара.
Како во ово зовете? Дали волите да их једете? 🍞🍞🍞 пиц.тwиттер.цом/НХЕyбуМ5Ах
— Нолекоцкалоне (@нолекоцкалоне) Децембер 17, 2021
Корисник Нолекоцкалоне је окачио слику јела и поставио једноставно питање: „Како ви ово зовете?“
Већина се сложила да су у питању прженице, али било је и коментара да су у питању: моче, пофезне, рибањке, јајима хлеба, завијаче, поховани хлеб…
Много неслагања има у коментарима, па тако један део људи брани став о имену моче чињеницом да се умачу у јаја, а они који тврде да су прженице, извлаче аргумент да се прже.
Сви су се сложили да је у питању одличан доручак, поготово у комбинацији са добрим сиром или ајваром.
Како се ово јело зове код вас у кући?