Svi smo ih nekad jeli za doručak, bilo u slatkoj, bilo u slanoj varijanti.
Kada u kući ostane hleb, pa odstoji dan-sva, mnogi vole da ih umoče u jaja i mleko, pa isprže na tiganju. Ovo jelo se sprema u gotovo svim kuhinjama u Srbiji i regionu, ali da li smo saglasni kako se jelo zove?
Pročitajte još: PET POSNIH PREĐELA: Spremaju se lako, a ukus je fantastičan (RECEPTI)
Upravo ovo pitanje je postavio član Tvitera i izazvao buru komentara.
Kako vo ovo zovete? Dali volite da ih jedete? 🍞🍞🍞 pic.twitter.com/NHEybuM5Ah
— Nolekockalone (@nolekockalone) December 17, 2021
Korisnik Nolekockalone je okačio sliku jela i postavio jednostavno pitanje: „Kako vi ovo zovete?“
Većina se složila da su u pitanju prženice, ali bilo je i komentara da su u pitanju: moče, pofezne, ribanjke, jajima hleba, zavijače, pohovani hleb…
Mnogo neslaganja ima u komentarima, pa tako jedan deo ljudi brani stav o imenu moče činjenicom da se umaču u jaja, a oni koji tvrde da su prženice, izvlače argument da se prže.
Svi su se složili da je u pitanju odličan doručak, pogotovo u kombinaciji sa dobrim sirom ili ajvarom.
Kako se ovo jelo zove kod vas u kući?