Омиљено пециво спремно за тили час и то од само три састојка
Кифлице се могу правити на много начина, а обично су најбоље оне у које се убацује квасац и чека да тесто надође, али с овим рецептом то није случај.
Ово пециво биће врло мекано и сласно захваљујући маргарину и павлаци, а све што је потребно јесте да имате три састојка и мало времена и да пажљиво пратите инструкције.
Кифлице се могу филовати по жељи, слатким или сланим надевом, укус им је божанствен. По жељи их можете, али не морате премазати умућеним беланцетом и посути сусамом, а пецуиво ће и без тога бити неодољиво.
Састојци:
400 грама просејаног брашна
250 грама маргарина (омекшалог, на собној температури)
200 грама киселе павлаке (мало више од једне чаше)
Припрема:
Помешајте маргарин и киселу павлаку, па додајте и брашно и све месите док не добијете мекано тесто.
Затим га обликујте у лопту и оставите да одстоји покривено прозирном фолијом у фрижидеру најмање сат времена, идеално два сата.
Потом пребаците на побрашњену површину, па пресеците лопту од теста напола и једну половину лопте развуците оклагијом у круг. Након тога сеците ножем на троуглове, ставите надев по жељи, па ролајте у кифлице.
Овакве кифлице су мекане, ваздушасте и врло укусне, а уз њих одлично иду и слатки надеви попут чоколадног крема или џема и слани филови од спанаћа, сира, кулена...
(Ало)
БОНУС ВИДЕО