Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трик који чува свежину кифлица и хлеба: Ставите у тесто 1 састојак и биће мекани неколико дана

Омиљено пециво спремно за тили час и то од само три састојка

1731840336_f908bbef1bb02e49da55f06e920edc25b9e02cf0.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Кифлице се могу правити на много начина, а обично су најбоље оне у које се убацује квасац и чека да тесто надође, али с овим рецептом то није случај.

Ово пециво биће врло мекано и сласно захваљујући маргарину и павлаци, а све што је потребно јесте да имате три састојка и мало времена и да пажљиво пратите инструкције.

Кифлице се могу филовати по жељи, слатким или сланим надевом, укус им је божанствен. По жељи их можете, али не морате премазати умућеним беланцетом и посути сусамом, а пецуиво ће и без тога бити неодољиво.

Састојци:

400 грама просејаног брашна
250 грама маргарина (омекшалог, на собној температури)
200 грама киселе павлаке (мало више од једне чаше)

Припрема:

Помешајте маргарин и киселу павлаку, па додајте и брашно и све месите док не добијете мекано тесто.
Затим га обликујте у лопту и оставите да одстоји покривено прозирном фолијом у фрижидеру најмање сат времена, идеално два сата.
Потом пребаците на побрашњену површину, па пресеците лопту од теста напола и једну половину лопте развуците оклагијом у круг. Након тога сеците ножем на троуглове, ставите надев по жељи, па ролајте у кифлице.
Овакве кифлице су мекане, ваздушасте и врло укусне, а уз њих одлично иду и слатки надеви попут чоколадног крема или џема и слани филови од спанаћа, сира, кулена...

(Ало)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas