Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ФАРБАЊЕ ЈАЈА

ЦРВЕНА боја без трунке ХЕМИЈЕ: 4 кашике млевене паприке и сок од вишње учиниће ЧУДО!

Јаја су један од симбола пролећа јер с Ускрсом долази топлије време и буђење природе из зимског сна.

1618298205_jaja.JPG
Фото: Принтсцреен Yоутубе/ СОС Кухиња/Китцхен
Oglas

Јаја се обично сматрају здравом храном, ако их једете у умереним количинама јер је беланце изузетно богато протеинима.

Поводом Ускрса, доносимо савете како их правилно скувати и обојити природним бојама.

1. Луковина

Најстарији начин бојења јаја у црвену боју. Све што треба да урадите јесте да шерпу напуните љускама црног лука, додате воду (две литре на 10 јаја), две кашике соли и кашику сирћета.

Скувајте јаја у овој води на уобичајен начин - кад прокључа, оставите да ври максимално десет минута на умереној температури, а потом склоните са ватре и оставите јаја да се у луковини потпуно охладе. Ако су љуске претежно тамне, немојте да их оставите предуго у води, јер може да се деси да јаја постану браон.

Како да уз помоћ КУПУСА и СОДЕ добијете краљевску боју јаја: Без трунке хемије, резултати су ФАНТАСТИЧНИ (ВИДЕО)

Ако желите да ваша црвена јаја имају најлепше природне шаре, претходно их украсите травчицама и умотајте у танке хулахопке.

Природна црвена
Јаја у овим бојама можете добити дужим или краћим умакањем јаја усок од бруснице или шипка,смрзнуте, млевене малине, у соку трешње или вишње или помоћу компота од вишње

2. Сок од вишања

Ако желите да ваша црвена јаја имају изразито интензивну црвену боју, послужите се соком од вишања. Поступак је исти као и код луковине - ставите јаја у шерпу, прелијте соком од вишања, уз додатак мало соли и сирћета. Скувајте јаја у соку и оставите да се охладе.

3. Цвекла

Ево начина да искористите и сок од цвекле који вам остане у тегли након што поједете сочне плодове. Поступак је исти као код сока од вишања. Ако желите нежније нијансе црвене, сок од цвекле разблажите са мало воде.

4. Млевена паприка

Четири кашике млевене паприке сипајте у литар воде, уз додатак мало соли и сирћета и скувајте јаја. Водите рачуна да не користите љуту паприку, јер љутина може да продре кроз љуску у сама јаја.

Исправан поступак кувања

Неки ускршња јаја кувају петнаест минута, други пола сата, једни се заклињу у потпуно свежа јаја која су пре неколико минута донели из кокошињца, други преферирају куповна, а постоје и они који јаја са зеленим рубом око жуманцета не желе да једу.

Шта је истина?

Јаја не би требала да буду престара, но ако су сувише свежа, теже ћете их ољуштити. Ако не желите да трошите превише времена на љуштење, изаберите јаја која су стара најмање 7 дана.

                         ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas