Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

УКРАСИТЕ ПРАЗНИЧНУ ТРПЕЗУ: Једноставан рецепт за пециво у облику ускршњег зеке (ВИДЕО)

Биће готови за очас посла

1714729549_zeka-uskrs.jpg
Фото: Принтсцреен/ Инстаграм - аустриан_цравингс
Oglas

Ако желите да украсите Ускршњу трпезу преслатким пецивом, онда је наш предлог да испробате овај рецепт. Направите пециво у облику зеца, које је врло једноставно за припрему.

Тесто се мути миксером пар минута, а облик зеца се прави најлакше могуће. Можете да пуните џемом или кремом, а можете да служите и празно.

Састојци:

    600 г брашна
    250 мл млаког млека
    100 г шец́ера
    100 г меког путера
    1 јаје
    10 г соли
    1 кашичица сувог квасца
    За премазивање:
    1 јаје

Рецепт за пециво у облику зеца:

Корак 1

Направите тесто

У посуди помешајте просејано брашно, млеко, шећер, путер собне темепратуре, јаје, со и квасац. Добро умутите тесто док се сви састојци лепо не сједине. Покријте провидном фолијом, па оставите да надође неких пола сата или сат времена.

Корак 2

Обликујте зечеве

Поделите тесто на лотпице тежине 80 г. Поново покријте провидном фолијом и оставите да надођу још неких 15 минута. Затим узмите једну лоптицу и направите змијицу. Исеците крајеве. Већи део зимијице уролајте, као цимет ролницу, а краћи крај нека вам служи као реп. Други исечени крај још мало растањите као змијицу и исеците по средини (не до краја) како бисте направили уши. Ставите на врх ролнице и као око ставите бибер. Тако урадите са свим лоптицама.

(Крстарица)

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas