Направите најукуснију ускршњу погачу и обрадујте целу породицу
Ускршњи доручак незамислив је без домаће погаче, која се послужује уз кувана јаја и шунку. Биће мекана као душа, а поред тога савршено ће украсити сваку празничну трпезу.
Многе домаћице бирају да је умесе вече раније, како би Ускрс и празнично јутро искористиле са породицом. Ми вам у наставку доносимо рецепт за најмекшу погачу, која се лако припрема.
Ускршња погача - састојци:
1кг. брашно Т- 400 глатко
1 јаје
200мл. јогурта
300- 350мл. воде
30г. квасца
1 кашичица шећера
2 кашичице соли
100мл. уља
1 жуманце са 2 кашике млека за премазивање
200г путера или маргарина за премазивање теста
Ускршња погача - припрема:
Активирајте квасац са мало млаке воде и шећера. У брашно додајте активиран квасац, со, уље и јогурт па умесите глатко тесто које ћете оставити да нарасте. Затим га повремено премесите, разваљајте и премажите са маслацем.
Савијте и исеците по жељи, па премажите умућеним јајетом и млеком. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени Целзијуса око 45 минута.
(Курир)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ