У нека давна времена, када нису постојала куповна средства, домаћице су чисте дом најчешће храном. Па тако су свежим хлебом прале зидове, камене подове млеком, прозори се чистили кромпиром...
Данас знамо да су сирће, лимунов сок и сода бикарбона моћна средства за чишћење готово свих површина и апарата и у кухињи и купатилу, а ретко ко зна да и пасуљ може да буде користан.
Заправо, вода у којој се ова намирница кувала.
Знате како када кувате пасуљ, ону прву воду баците? Е па, немојте! Процедите је (од евентуалних љуски које је поврће пустило), и помешајте са врелом водом.
Ова мешавина чини чуда за стаклене површине - од прозора, преко огледала, па све до посуђа. Предмете добро попрскајте мешавином, истрљајте сунђером, па исперите.
За нешто јачи "дезинфекциони" ефекат и код упорнијих флека, можете у смесу додати и мало алкохолног сирћета. Видећете, резултат је невероватан!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ