Направите сами чипс од крушака, спанаћа, јабука, шаргарепе, цвекле...
Могуће, ако правите га сами од свежег воћа и поврћа. За разлику од индустријских грицкалица домаћи чипс не подстиче гојазност него напротив - помаже да се решите вишка килограма. Он садржи минимум калорија и максимум витамина и минерала.
Прочитајте још: СРБИ чули и одмах РЕЗЕРВИСАЛИ: Овај хотел поседује СЕРТИФИКАТ КОВИД 19, а ево ШТА ТО ЗНАЧИ (ФОТО)
Прочитајте још: Ригорозна је и СУРОВА, али ефикасна: Спас је у ВОЈНИЧКОЈ дијети!
Можете да га грицкате где год пожелите - на послу, током шетње или испред телевизора. Ово је савршена ужина и за децу, и за одрасле - здрава, укусна и уопште није скупа.
Чипс од бундеве, цвекле и шаргарепе
Исеците бундеву, цвеклу или шаргарепу на што тање колутове (дебљине 1-2 мм) помоћу ножа за гуљење кромпира. Ставите колутове у једном слоју у плех обложен папиром за печење. Попрскајте колутове уљем и додајте зачине - со, бибер, оригано, мускатни орах итд.
Исеците на танке колутиће воће и поврће и попрскајте уљем.
Загрејте рерну на 150 степени. Убаците плех у рерну и пеците чипс током 20-25 мин. Након тога извадите плех и окренте колутове на другу страну. Вратите плех у рерну и пеците док чипс не постане хрскав.
Прочитајте још: У једном од омиљених летовалишта Срба ако испоштујете ОВАЈ УСЛОВ, резервација ће бити ЈЕФТИНИЈА
Чипс од крушке и јабуке
Огулите јабуке и крушке, извадите средину са коштицама и исеците воће на танке колутове. Ставите у једном слоју у плех обложен папиром за печење. Додајте цимет, мускатни орах или друге зачине.
Чипс се пече око 20 минута, па окрените воће.
Загрејте рерну на 180 степени. Убаците плех у рерну и пеците чипс током 20-30 мин. Након тога извадите плех и окренте колутове на другу страну. Вратите плех у рерну и пеците још 20 мин.
Прочитајте још: После ових биљних напитака ИЗГУБИЋЕТЕ СТОМАК и "осушиће" се масне наслаге
Чипс од спанаћа
Оперите и осушите листове спанаћа. Ставите их у једном слоју у плех обложен папиром за печење. Додајте со, бибер и босиљак. Загрејте рерну на 170 степени. Пеците чипс током 7 мин. Извадите плех. Сачекајте да се чипс охлади, затим пажљиво одвојте га од папира.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ