Спанаћ послужите уз јаје на око или кромпир-пире.
Састојци:
свеж спанаћ 1 кг
маслац 50 г
бели лук 3 чена
црни лук 1 главица, мања
крем сир 150 г
млеко 150 мл
мускатни орах прстохват
со по укусу
бибер по укусу
сува сланина 150 г
Припрема:
Очишћен и опран спанаћ прелијте кључалом водом, оставите тако 3 минута, па га оцедите и благо уситните. Ако је беби спанаћ, не морате да га сецкате. Сланину и црни лук ситно исецкајте , па заједно пржите на отопљеном маслацу. Кад сланина пусти још мало масноће додајте пропасиран бели лук и смањите температуру. Мешајте да бели лук не потамни, па додајте спанаћ. Прелијте млеком, посолите, побиберите и додајте по укусу мало мускатног орашчића. Крчкајте кратко, па на крају умешајте крем сир и одмах послужите.
(Новости)
БОНУС ВИДЕО