Добар избор хране, али и чај од кима током трудноће важни су за здравље жене.
Висок унос црвеног меса и месних прерађевина, као и шећера и засићених масти за 12 одсто повећава ризик оболевања од рака дојке, објавили су истраживачи из института IROCA у Барселони.
Црвено месо изазива рак дојке?
Ова врста хране подстиче хроничне упале у организму и тако повећава ризик оболевања од рака, показали су подаци прикупљени током 15 година од чак 318.000 испитаница.
Прочитајте још: Мала и скромна КАМИЛИЦА је најлековитија биљка на свету
Код жена које су конзумирале највише овакве хране ризик је био већи од просечних 12 одсто, а испоставило се да су управо ове жене најчешће биле несклоне храни која би имала противупални ефекат, као што су поврће, посебно махунарке, интегралне житарице, незасићене масти....
Ким у зрну Фото: Депозит
Ким за дојиље
Осим тога што се ким користи као ароматични зачин, ова двогодишња биљка је и лековита. Наиме, од семена кима се кува чај за јачање желуца, боље варење и избацивање мокраће. Он се посебно препоручује дојиљама, јер смирује грчеве материце, а током дојења убрзава лучење млека.
Прочитајте још: ШОКАНТНИ подаци - РАСТЕ отпорност на АНТИБИОТИКЕ: Широм Европе сваке године УМРЕ најмање 33.000 људи због тога
Чај се припрема тако што се једна кашика семена кима прелије са 2,5 дл вреле воде, кува пет минута, остави неколико минута поклопљено, процеди и пије топло и заслађено медом.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ