Да ли је црвено месо штетно за срце, а пилетина није?
Конзумирање црвеног и прерађеног меса повезано је с већим изгледима за срчане болести и смрт, показује нова велика студија.
Према том истраживању, чији су резултати објављени у часопису JAMA Internal Medicine, конзумирање два мала оброка црвеног или прерађеног меса недељно повезано је с три до седам одсто већим ризицима од кардиоваскуларних болести попут срчаног и можданог удара, као и три одсто већим ризиком од смрти од свих узрока.
Прочитајте још: Бели лук помаже код ХЕРПЕСА, ево и како
Два оброка недељно од живинског меса такође су повезана с већим ризиком од срчаних болести, али не и са свеукупно већим морталитетом, наводи се у студији коју су спровели научници с медицинског факултета Фајнберг на Универзитету Нортвестерн. Конзумирање рибе није било повезано с негативним здравственим последицама.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ