Горушица је непријатно осећање печења и жарења у једњаку и желуцу који прати кисео укус у устима.
Горушицу изазивају масна и љута храна, преједање, али и стрес који повећава киселину у желуцу.
Прочитајте још: ЧИСТ ЈЕЗИК, ЗДРАВИ УНУТРАШЊИ ОРГАНИ! Промене на језику које указују на стање вашег организма
Једите полако
Седите и једите полако, уживајући у сваком залогају. Не претерујте у количини хране. Немојте да се испружите одмах после јела, немојте јести пре спавања.
Не претерујте у јелу или газираном пићу.
Избегавајте масно и љуто
Не претерујте са храном која појачава лучење киселине у желуцу, а таква су јела на бази парадајза, бели и црни лук, агруми. Избегавајте масну и љуту храну. Уместо газираних пића пијте чај од камилице или нане.
Избегавајте газиране сокове, пијте чајеве Фото: Пиксабеј
Жваћите жваку
Увек имајте код себе паковање жвака. После оброка жваћите око сат времена жваку и појачаћете стварање пљувачке.
Спавајте на високом узглављу.
Високо узглавље
Спавање на високом узглављу помаже спречавању појаве горушице исто као и лежање на левом боку.
Прочитајте још: Без ГЛАВОДОЉЕ за само 60 секунди (ВИДЕО)
Тренутна помоћ
Када осетите симптом жарења, поједите неколико бадема, сажваћите 56 зрна некуваног пиринча или 510 семенки слачице. Поможиже и чаша воде у којој је размућена сода бикарбона. Поједите кашику прашка за пециво или неколико залогаја препеченог тоста.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ