Претпразнични и празнични дани доносе обилне и укусне оброке, али то може да проузрокује горушицу односно киселину у желуцу. Ипак, укусни зелени смути може вам бити спас из кухиње, када осетите да сте претерали са храном.
Лако се прави и може да се једе за доручак, уместо божићних колача и торти, објашњавају на порталу Вибрант хаппy хеалтхy.
Лиснато поврц́е попут спанац́а се сматра веома алкалним, што значи да може бити одличан додатак вашој исхрани против рефлукса киселине. Осим што је богат витаминима и минералима, има мало калорија. Спанац́ је такође богат влакнима, која могу помоц́и у ублажавању жгаравице. Спанаћ је уједно и најпопуларније зелено поврће за смути.
Јагоде су богате антиоксидансима. Оне могу бити добар додатак вашим смутијима погодним за рефлукс киселине, све док их користите умерено. Банане су мање киселе од вец́ине другог воц́а. Оне дају овом смутију кремасту текстуру и сладак, добро заокружен укус па ћете добити неодољиво кремасто и укусно пиће.
Састојци:
- 1 шоља незаслађеног бадемовог млека
- 1 шоља комадиц́а ананаса, замрзнутих
- ½ шоље јагода, замрзнутих
- 1 банана
- 1 шоља спанац́а
- 1 кашичица ланеног семена
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ