Намирнице које треба сви да уврстимо у свакодневну исхрану.
Ниво шећера у крви је ствар која навише забрињава особе са дијабетесом.
Њихов организам не може да произведе довољно инсулина за одржавање нивоа шећера у крви.
Као резултат, глукоза може да се акумлира у крви. Иако пацијент може да користи лекове и допунски инсулин, такође може да контролише ниво шећера уз помоћ дијете и начина живота.
Прочитајте још: "Терате" моду и носите ЦРНУ МАСКУ, а не знате шта изазивају!
Храна коју тело апсробује сматрас се најбољом опцијом за регулисање нивоа шећера, јер не изазива скокове и падове шећера у крви.
Осим особа са дијабетесом, увек је добро хранити се здраво, како би смањили шансу за настанак болести.
Прочитајте још: Овај ВИТАМИН у време панемије сви конзумирамо, али његова претерана употреба може бити опасна!
1. Броколи и крстасто поврће
Када се броколи жваће, ослобађа се једињење познато као сулфорафан. То је једињење на бази сумпора са својствима смањења шећера у крви. Поврће такође показује осетљивост на инсулин и смањује ниво шећера у крви код људи са дијабетесом типа 2. Поред тога, крстасто поврће може да смањи ризик од развоја дијабетиса.
Прочитајте још: Избегавајте овај положај када спавате и решите се упорног и иритантног хркања!
2. Семенке
Семе попут лана и семена бундеве, позитивно утиче на регулацију шећера у крви. Они су богати антиоксидантима, влакнима и здравим мастима - што све помаже у правилној пробави и правовременом регулисању шећера.
3. Бели лук
Многи индијски лекови, па чак и западна медицина, сматрају да је бели лук готово лек за лечење дијабетеса. Познато је да повећава осетљивост на инсулин и такође регулише лучење инсулина. Најбоље је кад се узима сирово, а наравно користите се при спремању разних јела и у салатама.
Прочитајте још: Послушајте стручњака: Не игноришите надутост - можда је део већег проблема
4. Махунарке
Лећа, пасуљ, леблебије и др. имају позитивну контролу гликемије. Најбоље их је конзумирати у индијском облику "даал", а не у рецептима са додатком шећера.
Прочитајте још: Разлози после којих никада нећете отићи ЉУТИ на спавање
5. Зоб
Гликемијски индекс (ГИ) је мера како одређена храна утиче на ниво шећера у крви. Смањите ГИ, побољшајте храну за контролу шећера и дијабетеса. Овас има индекс ГИ од 55 или нижи, што их чини готово савршеним избором за оне који желе да контролишу ниво шећера у крви. Избегавајте заслађену или спремну за јело зоб са укусом, јер има адитиве који могу негативно да утичу на ваше здравље.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ