Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како се правилно користи КЛИМА УРЕЂАЈ? Ово је идеална температура

Током јаких врућина, многи се питају како је најбоље да ради клима уређај - да ли је боље да га повремено укључујемо или да ради стално? Желимо да нам буде пријатно у стану или на послу, али је важно и да се уштеди на рачунима за струју.

1720783696_shutterstock_2151585871.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

У принципу, најбоље је да се клима уређај повремено укључује, то смањује потрошњу енергије и рачуне за струју. Клима уређаји троше доста струје када раде континуирано.

Такође, клима уређаји који раде стално брже се хабају, па повремено искључивање може да продужи њихов век трајања. Међутим, то не значи да рука треба да вам је стално "на даљинском управљачу". Идеално је да поставите термостат на одговарајућу температуру па ће уређај сам регулисати свој рад. То значи да је клима уређај стално укључен, али се активира повремено.

Уколико сте међу онима који бирају 17Ц степени, знајте да то није у складу са саветима произвођача. Саветује се да клима не буде подешена на мање од 20Ц степени, а неки чак иду и дотле да препоручују 24-26°Ц током лета. Ово се сматра енергетски ефикасном температуром која одржава простор пријатним. 

Такође, редовно чишћење и сервисирање клима уређаја побољшава његову ефикасност и продужава век трајања. То укључује чишћење филтера, провера расхладног средства и чишћење кондензатора.

Не треба избацити из употребе помало заборављене вентилаторе - они помажу у циркулацији хладног ваздуха, што омогућава да клима уређај ради мање.

Наравно, важно је да простор има добру изолацију како би се спречило продирање топлог ваздуха споља и задржавање хладног ваздуха унутра. То укључује заптивање прозора и врата.

Подразумева се да користите завесе или ролетне. Спустите их током најтоплијих делова дана како бисте смањили улазак топлоте кроз прозор. Многи клима уређаји имају ноћни режим који смањује потрошњу енергије током ноћи док спавате, али одржава пријатну температуру. Прочитајте и која је најбоља температура за спавање - у спаваћој соби.

(Лепа и срећна)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas