Бројне су предности печеног лука
Бели лук због свог састава спада у једне од најздравијих намирница, а неизоставан је додатак многих јела. Међутим, мало њих зна које су предности печења овог поврћа.
Одстраните само врх чена белог лука и ставите у плех. Немојте га гулити. Пеците га док не омекша, а потом га извадите да се охлади. У једном дану не би требало да поједете више од 6 ченова белог лука.
Када конзумирате печен лук, у првих сат времена он се вари у вашем организму и снабдева тело хранљивим материјама. Два до четири сата након јела, почињу да делују антиоксиданси који се боре против слободних радикала.
Прочитајте још: Како дан започети са ОСМЕХОМ на лицу: Ови ритуали ће вам улепшати јутро
За четири до шест сати по уношењу белог лука, започиње процес избацивања вишка течности из организма и сагоревања масти.
За шест до седам сати активирају се антибактеријска својства, а током наредна 24 сата покрећу се процеси попут: регулације холестерола у крви, чишћења артерија, јачања имуног сидстема. уклањања тешких метала из организма, снижавања крвног притиска итд.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ