Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРАДИЦИОНАЛНА МЕДИЦИНА

РУСКИ НАПИТАК са две намирнице из кухиње помаже код проблема са НЕСАНИЦОМ

Со и шећер су намирнице чија комбинација се од давнина користи у алтернативној медицини

1669847619_05373809aa30d2806dd71df6d6a6ef7851e6ab5d.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Несаница представља поремећај сна и истовремено, један од симптома који претходи болести спавања. Симптоми несенице су немогућност дужег склапања капака или бројних мисли по глави и непрестаног псећаја немира када легнете да спавате.Отежано успављивање, често буђење током ноћи, јутарњи умор и безвољност, симптоми су несанице или инсомније која код особа које од ње пате неповољно утиче на квалитет живота.

Рецепт за несаницу
Помешајте у једној теглици 1 кашичицу соли, 5 кашичица смеђег шећера и 1 кашику нерафинисаног шећера од трске. Ако вам је укус превише слан, можете повећати количину шећера. Грануле шећера од трске су веће, па имају тенденцију да се „одвајају“ све време. Међутим, покушајте да их равномерно распоредите.Пре спавања, или увече када се пробудите, ставите малу количину смеше под језик. Сачекајте док се потпуно не раствори у устима. Остатак смеше при руци можете чувати, на пример, у ноћном ормарићу. Затим, ако је потребно, може се лако и брзо добити.И следећи пут када не можете да заспите или се изненада пробудите усред ноћи, само узмите прстохват овог чудесног лека и ставите га под језик.

Прочитајте још: Чаробни напитак за мршављење, јачање имунитета и чишћење црева: Помешајте ове две намирнице

Најчешћи узроци су стрес, депресија, конзумирање кофеинских напитака, алкохола, али свакако један од најзаступљенијих узрока данашњице је убрзан начин живота и нездраве навике у исхрани. Несаница се често јавља и у старијој животној доби, када долази до измене свакодневих активности, бржег замарања, здравствених тегоба и узимања  веће количина лекова. Бројне студије су показале да недостатак сна и доброг одмора негативно утиче на људско стање. То посебно изазива проблеме у социјалном окружењу, на послу, у породици и комуникацији са другим људима. С обзиром на ову чињеницу, односно штетност несанице по физичко и ментално здравље, данас на тржишту постоји више различитих лекова за побољшање сна. Међутим, било који лек за несаницу треба узимати са великом пажњом и увек на рецепт. Самостално лечење овим лековима може изазвати нежељене ефекте и нежељене последице.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Још од давнина у Русији се мешавина шећера и соли користила као помоћ за контролу хормона стреса, који иначе имајузначајан учинак на ометање циклуса спавања и буђења.

Стручњаци сматрају да је један од главних узрока несанице физички или емоционални стрес. Другим речима, пренапрезање тела изазива биохемијску реакцију која спречава производњу хормона спавања. Повећање нивоа хормона стреса отежава мозгу да препозна да је телу потребан одмор. Због чега почињу потешкоће са успављивањем или непрекидним сном. Управо со и шећер могу играти кључну улогу у решавању проблема. Чињеница је да су оба ова производа у стању да снизе ниво хормона стреса, односно помажу да се заспи.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

- Мешавина соли и шећера је једноставно незаобилазан лек у случају пренапрезања и стреса. Несаница, која се обично јавља између 2 и 4 сата ујутру због вишка адреналина, може се превазићи стављањем соли и шећера под језик. Ово је често најефикасније решење – написао је у једном свом истраживању научник Мат Стоун.

Највероватније, укус овог домаћег лека вам неће изгледати најпријатнији. Међутим, његова корисна својства и ефикасност вреде мало стрпљења. Ова комбинација јача имунитет, чини да главобоља нестане и подиже ниво енергије на виши ниво. Има анти-стрес ефекат и повећава ниво серотонина и електролита.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas