Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ ИЗ ПРИРОДЕ

ТРАВАРКА Наталија Јуревна открива рецепт: Направите ОРАХОВАЧУ на традиционални руски начин

Ораховача се користи и у лековите сврхе и део је традиционалних апотека Руског народа

1665177611_nuts-g46328ea28_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Моћно дрво, моћни и ефекти. Орах не избија из традиционалних апотека свих народа с разлогом. Нема шта није добро од њега. Користи се све за лек. И лист, и стабло и плод. У руској традицији орах је незаобилазан састојак од кога се праве лекови за разне болести и за косу и кожу. Руска траварка Наталија Јуревна даје једноставан рецепт који свако може лако да припреми за себе. Потребно је само да убере младе орахе.

Прочитајте још: Поподневно спавање има бројне предности, али ево колико треба да траје како се не бисмо суочили са још већим умором

Ораси би требало да буду млади и здрави. То се види приликом сецкања. Ако се секу лако, онда су млади. Уколико нож теже пролази, старији су...

У зависности од количине која је потребна, мера је мања и већа тегла. За мању теглу убрати ораха да када се исецкају чине две трећине тегле. Исто тако, за велику теглу исецкати орахе да напуне две трећине тегле. Ораси би требало да буду млади и здрави. То се види приликом сецкања. Ако се секу лако, онда су млади. Уколико нож теже пролази, старији су. Најбоље би било орахе сећи на колутове. Пошто се тегле испуне до две трећине запремине орасима, преко се прелије вотка или било која ракија до 50 одсто степени.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

- Не би требало користити јачу ракију или алкохол зато што његова јачина убије све добро у ораху - каже Наталија Јуревна.

Тако припремљени ораси са ракијом или алкохолом ставе се на там- но и топло место на коме ће чека- ти 40 дана да орах испусти свој јод и лековита својства у алкохол. Тек онда се све процеди, стави се у стаклену флашу или теглу и држи у фрижидеру. Узима се као превентива 1 чајна кашичица ујутру на празан стомак. За лечење болести користити 3 кашике дневно.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Болести које орахов млади плод лечи су следеће: Хормонски поремећаји, дефицит јода у организму, колитис, коњуктивитис, гојазност, имунитет, висок крвни притисак, знојење, проблеми са нервним системом, ишијас, раздражљивост, гастритис, дијабетес, поремећај памћења.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas